Jong Ajax - NEC wordt maandag 16 april overgespeeld
i

Pro Shots

Jong Ajax - NEC wordt maandag 16 april overgespeeld

Bart van der Wijst • 18:20, 10-04-2018 / Laatste Update: 09:50, 08-01-2024

De beladen pot tussen Jong Ajax en NEC, die na een enorme blunder van de KNVB, moet worden overgespeeld, is ingepland op maandag 16 april. Het duel wordt gespeeld op de Toekomst en begint om 20.00 uur.

De 2 clubs speelden vrijdag al tegen elkaar. Omdat bij Ajax de niet-speelgerechtigde Teun Bijleveld meespeelde, besloot de KNVB de uitslag ongeldig te verklaren en het duel opnieuw in te plannen. Voor NEC was dat goed nieuws, want de Nijmegenaren verloren met 2-0.

Foutje bedankt...

Middenvelder Bijleveld had tijdens FC Dordrecht - Jong Ajax (2-3) op maandag 2 april zijn 5de gele kaart ontvangen, waardoor hij tegen NEC geschorst had moeten zijn. Als gevolg van een administratieve fout van de KNVB stond Bijleveld op 4 gele kaarten en kon hij gewoon worden opgesteld door de Amsterdammers.

NEC is met Fortuna Sittard verwikkeld in een strijd om directe promotie. De Nijmegenaren wonnen maandag met 2-1 van FC Oss en Fortuna speelde met 1-1 gelijk bij RKC. Fortuna heeft 2 punten meer dan NEC, dat dus een wedstrijd minder speelde en de minste verliespunten heeft.