KNVB vraagt geduld voor scheidsrechters die meer willen verdienen

KNVB vraagt geduld voor scheidsrechters die meer willen verdienen

13:22, 19-08-2015 / Laatste Update: 10:25, 13-12-2023

De KNVB heeft de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de scheidsrechters in het betaald voetbal voorlopig opgeschort. De voetbalbond wil zich beraden over de eisen van de scheidsrechters voor onder meer een hoger salaris, vertelde een woordvoerder woensdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De scheidsrechters in het profvoetbal zitten al meer dan een jaar zonder cao. Gesprekken tussen de KNVB en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) duren al maanden en verlopen moeizaam.

Steeds meer verwacht

BSBV-voorzitter en oud-scheidsrechter Peter van Dongen vertelde woensdag dat scheidsrechters volgens het huidige voorstel van hun werkgever in moeten leveren terwijl er steeds meer van ze wordt verwacht en meer eisen worden gesteld. ,,We verwachten een salariëring die daar bij past.''

Discussie

Er wordt onder andere discussie gevoerd over ontslagvergoeding en loopbaanbegeleiding als scheidsrechters de leeftijd bereiken dat ze niet meer meekunnen. Een KNVB-woordvoerder zegt dat over de financiën een verschil van inzicht bestaat maar gaat verder niet in op de inhoud. De scheidsrechters zijn niet van plan om in te leveren, kondigt de BSBV aan.

Beide partijen zijn ondanks hun conflict vol vertrouwen dat er een nieuw cao komt. ,,Het is best lastig maar we komen er wel uit'', voorspelt Van Dongen. ,,We hebben vertrouwen dat het goed gaat komen'', aldus de voetbalbond.

Het is nog onbekend wanneer de onderhandelingen worden hervat.

Lees ook: Sjoerd Ars op weg naar NAC

Lees ook: Alle aandacht gaat bij contractverlenging uit naar spelersvrouw Ramos (video)

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi

Lees ook: Boogers wil stappen ondernemen tegen Everse