Kritische Lionel Messi denkt na over pensioen: 'Ik voel wanneer het tijd is om die beslissing te maken'
Lionel Messi namens Inter Miami © Pro Shots

Kritische Lionel Messi denkt na over pensioen: 'Ik voel wanneer het tijd is om die beslissing te maken'

15:26, 28-03-2024 / Laatste Update: 15:30, 28-03-2024

Lionel Messi speelt momenteel zijn tweede seizoen voor Inter Miami in de Major League Soccer. De Argentijn laat weten kritisch te kijken naar zijn eigen functioneren en trekt daaruit zijn conclusies om voorlopig nog geen punt achter zijn loopbaan te zetten.

Messi vertrok een halfjaar na het verwezenlijken van zijn WK-droom van Parijs naar Miami. Bij Inter Miami tekende hij een contract tot 31 december 2025. In de podcast Big Time liet de aanvaller doorschemeren dat leeftijd niet bepalend is voor zijn besluit. "Vanaf het moment dat ik merk dat ik niet meer presteer, dat ik geen plezier meer uit het spelletje haal en dat ik mijn teamgenoten niet meer kan helpen, zal ik zelf tot de beslissing komen om ermee te stoppen."

De Vlo, zoals Messi ook wel wordt genoemd, geeft aan heel kritisch te zijn op zichzelf. "Ik weet wanneer ik goed ben, wanneer ik slecht ben. En wanneer ik voel dat het tijd is om de beslissing te maken, zal ik dat ook zeker doen. Maar als ik mij goed blijf voelen, zal ik altijd proberen om zo lang mogelijk door te gaan", geeft de Argentijn aan in de podcast.

Messi, die dit seizoen drie tot scoren kwam in drie MLS-duels, is sinds begin maart uitgeschakeld vanwege een hamstringblessure. De topscoorder aller tijden van Argentinië miste daardoor de laatste interlands tegen El Salvador en Costa Rica. Met Argentinië hoopt Messi deze zomer in actie te komen op de Copa América om de titel te verdedigen.