Leerdam: 'Ik voel me zwaar genaaid'

Leerdam: 'Ik voel me zwaar genaaid'

admin • 22:08, 22-11-2015 / Laatste Update: 00:26, 09-01-2024

Kelvin Leerdam leek tegen ADO de redder van Vitesse te worden, maar de linksback stapte uiteindelijk woest van het veld. ,,Ik heb de scheidsrechter verteld dat ik me zwaar genaaid voelde."

Hij doelt daarmee op een moment kort na rust. De verdediger raakt verwikkeld in een duel met oud-teamgenoot Mike Havenaar. De spelers houden elkaar in de houtgreep en gaan samen naar de vlakte. ,,Ik sprintte al naar voren voor de doeltrap van Eloy Room," zegt de zich van geen kwaad bewuste Leerdam. Scheidsrechter Bas Nijhuis aarzelde maar wees een paar tellen na de valpartij op advies van zijn assistent alsnog naar de penaltystip. ,,Ik zag dat hij door de assistent van gedachten veranderde. Hij vertelde dat hij een shirt omhoog had zien gaan. Ongelofelijk. En als ze er al een penalty in zagen, hadden ze me ook geel moeten geven."

Leerdam wijst naar de dader. ,,Vraag het hem zelf." Havenaar schudt in de mixed-zone na enig aandringen het hoofd en erkent de strafschop versierd te hebben. Die werd feilloos benut door Timothy Derijck, die daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde. ,,Ik ben na de wedstrijd naar de scheids gelopen en heb hem gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde. Ik zei ook dat hij verder goed had gefloten. Hij wenste me een fijne avond. Die ga ik nu niet meer hebben," bromde Leerdam.

Lees ook: Waanzinnig versneld filmpje van tiki-taka Barca tegen Real (video)

Lees ook: Maar goed dat Duitsland-Nederland niet doorging: ‘Aanslag grondig voorbereid’

Lees ook: ‘Memphis moet zijn drankjes gaan verdienen’