Matthijs de Ligt verrast over plek op de bank: 'Zag niet aankomen dat ik wissel zou staan'
i

BSR Soccrates

Matthijs de Ligt verrast over plek op de bank: 'Zag niet aankomen dat ik wissel zou staan'

admin • 23:42, 24-08-2019 / Laatste Update: 19:26, 07-01-2024

In de eerste competitiewedstrijd van Juventus hoopte Matthijs de Ligt natuurlijk zijn competitiedebuut te maken. Helaas voor de jonge verdediger moest hij de 90 minuten lang de bank warm houden tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Parma.

"Natuurlijk had ik het liefst willen spelen", aldus De Ligt, kort na de 0-1 zege in stadion Ennio Tardini in Parma "Aan de trainingen kon ik vooraf ook niks aflezen, in die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan, maar ik respecteer uiteraard het besluit van de trainer."

Geen paniek

Zoals we De Ligt kennen, blijft hij rustig onder zijn plekje op de bank. "Ik ben ook realistisch: ik zit hier in Italië nog in de gewenningsfase. Het duo dat vandaag speelde, Chiellini en Bonucci, werd heel lang gezien als het beste verdedigingsduo ter wereld hè. Het is niet zo dat je je daar eventjes tussen speelt in een openingswedstrijd. Ik zal zelf mijn plek moeten veroveren dit seizoen."

Even wennen in Italië

De Ligt heeft inmiddels een vaste woning in Turijn, samen met zijn vriendin. "De eerste 5 weken zijn me goed bevallen hier. Fysiek is het zwaar, maar ik merk dat ik steeds sterker word. Verdedigend worden er niet heel andere dingen van me verwacht dan ik gewend was bij Ajax, dat valt wel mee. Ook deze trainer wil vooruit spelen. De gewenning zit hem meer in alledaagse dingen, zoals de taal. De belangrijke voetbaltermen ken ik, maar ik wil mijn Italiaans nog flink verbeteren. Ik heb vijf keer in de week cursus, dus het gaat al aardig vooruit."