NAC ongewijzigd richting bekerduel met Excelsior

NAC ongewijzigd richting bekerduel met Excelsior

Harry Nijland • 14:13, 17-12-2014 / Laatste Update: 12:49, 13-12-2023

ZUNDERT – NAC begint donderdag (18.30 uur) in de bekerwedstrijd tegen Excelsior met exact dezelfde basisopstelling als afgelopen zaterdag tegen Heerenveen (0-2-nederlaag). Trainer Eric Hellemons ziet geen reden om zijn elftal te veranderen.

Bij winst donderdag in Rotterdam plaatst NAC zich voor het eerst sinds 2011 weer voor de kwartfinale van de KNVB-beker. “Het zou lekker zijn als we vlak voor de winterstop een succesje boeken. Dat kunnen we goed gebruiken”, weet Hellemons.

De enige nieuwheid is dat Uros Matic en Jeffrey Sarpong van positie wisselen. In de ruit op het middenveld in het 4-4-2-systeem speelt Sarpong tegen Excelsior links vanaf de zijkant en opereert Matic vanachter de spitsen. “Daar hebben we met beide spelers over gesproken. Ik vind dat Jeffrey makkelijker vanaf de zijkant voetbalt en Uros had aangegeven beter op tien uit de voeten te kunnen.”

Helllemons handhaaft Elson Hooi in de punt van de aanval samen met Erik Falkenburg, waardoor Adnane Tigahdouini op de bank blijft. “Ik vind Elson meer een centrale spits dan Adje.”

​In tegenstelling tot zaterdag kan Stipe Perica, opnieuw bankzitter, tegen Excelsior wel invallen. “Hij is pas sinds deze week helemaal fit”, legt Hellemons uit die zijn breekijzer tegen Heerenveen uit voorzorg negentig minuten op de bank hield. Perica kampte een tijdje met serieuze hamstringklachten.

Aleksandar Damcevski ontbreekt donderdag in Rotterdam. De Macedoniër heeft last van zijn knie en is na Henrico Drost en Jesse van Bezooijen de derde centrale verdediger die in de lappenmand zit.

Opstelling NAC
Ten Rouwelaar; De Roover, Swerts, Van der Weg, Amieux; De Kamps, Suk, Sarpong, Matic; Falkenburg en Hooi