Oud-keeper United reed fietser bewust aan

Oud-keeper United reed fietser bewust aan

15:21, 28-04-2015 / Laatste Update: 07:33, 13-12-2023

Mark Bosnich heeft in een rechtbank in Sydney toegegeven dat hij afgelopen jaar bewust een wielrenner heeft aangereden met zijn auto. De voormalige goalie van onder meer Manchester United en Aston Villa had het op 21 mei aan de stok met een wielrenner en in een reactie op de 'asociale' fietser schepte Bosnich de 38-jarige man.

In de Sydney Morning Herald vertelt Bosnich wat er volgens hem gebeurde op de bewuste lentedag. De fietser bleef op de middelste rijstrook hangen en Bosnich besloot met zijn auto naast de man te gaan rijden om hem te vragen aan de kant te gaan. ,,Kampioen, je moet echt naar de linkerbaan, je kunt hier niet blijven rijden'', zou de ex-Socceroo gezegd hebben.

De wielrenner was kennelijk niet gediend van de opmerking en besloot met een 'voorwerp' de spiegel van Bosnichs auto af te rammen. Bosnich werd daar op zijn beurt weer zo kwaad van dat hij de man schepte. Nadat de wielrenner op de grond lag, ging Bosnisch verhaal halen.

De wielrenner kwam er met lichte verwondingen vanaf. Op 9 juni moet Bosnich zich weer in de rechtszaal melden. Dan krijgt hij zijn straf te horen.