President verveelt zich en laat na 63 minuten penalty's nemen in bekerfinale
i

Screenshot Twitter

President verveelt zich en laat na 63 minuten penalty's nemen in bekerfinale

admin • 22:45, 01-12-2015 / Laatste Update: 00:40, 06-01-2024

Mohamed Ould Abdel Aziz, president van Mauritanië, verveelde zich dit weekend op de tribune bij de finale om de Super Cup tussen FC Tevragh-Zeina en ACS Ksar. Na 63 minuten spelen stond het 1-1 en de president besliste dat er meteen strafschoppen genomen moesten worden om een winnaar aan te duiden. FC Tevragh-Zeina trok uiteindelijk aan het langste eind. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Bondsvoorzitter Ahmed Ould Abderrahmane wilde aanvankelijk geen verklaring afleggen over de merkwaardige ontwikkelingen. Uiteindelijk gebeurde dit toch. "Ik ontken ten stelligste dat er een tussenkomst is geweest van de president. De beslissing om tot strafschoppen over te gaan, kwam er om organisatorische redenen. Beide teams gingen hiermee akkoord."

Festiviteiten

Bronnen rondom de president melden dat Abdel Aziz een drukke agenda heeft en dat hij daarom had besloten om vroegtijdig met de wedstrijd te stoppen. Het duel stond namelijk in het teken van de 55ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Mauritanië. Omdat Abdel Aziz voor deze verjaardag ook nog ergens anders werd verwacht, moest de finale dus vroeger worden beeïndigd.