Real verspeelt dure punten bij Villarreal

00:01, 02-03-2015 / Laatste Update: 08:00, 13-12-2023

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zondag kostbare punten verspeeld in de Spaanse Primera División. De koploper kwam in het eigen stadion Bernabeu niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De sterrenploeg van trainer Carlo Ancelotti zag daardoor aartsrivaal FC Barcelona, dat zaterdag met 3-1 won van Granada, dichterbij komen in de stand. Het verschil bedraagt nog maar twee punten.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Cristiano Ronaldo in de 52e minuut de score. De Portugese vedette benutte een strafschop. Die had hij zelf verdiend nadat Eric Bailly hem vasthield binnen het zestienmetergebied. Het was al zijn dertigste competitietreffer. Gareth Bale had kort daarna de kans om er 2-0 van te maken, maar de peperdure aanvaller uit Wales schoot vanuit ideale positie hoog over.

Villarreal trok onvervaard ten aanval tegen de 'Koninklijke' en kreeg in de 64e minuut de beloning met een doelpunt van Gerard. De slotfase was hectisch en Real drong aan, maar een treffer bleef uit.

Suárez

Luis Suárez vertolkte een hoofdrol bij Barcelona. Met een doelpunt en twee assists had de spits uit Uruguay een groot aandeel in de overwinning bij Granada. Ivan Rakitic en Lionel Messi scoorden op aangeven van Suárez. De ploeg van trainer Luis Enrique herstelde zich met de overwinning op de degradatiekandidaat van de verrassende nederlaag vorige week in Camp Nou tegen Málaga (0-1).

Atlético Madrid raakte verder achterop bij de twee ploegen bovenaan door 0-0 te spelen tegen Sevilla. Atlético bleef daardoor derde op zeven punten van Real en vijf van Barça. Het duel Sevilla werd ontsierd door harde overtredingen en liefst elf gele kaarten.