RKC lijkt over het dieptepunt heen

23:50, 17-10-2014 / Laatste Update: 16:20, 13-12-2023

WAALWIJK - RKC Waalwijk lijkt over het dieptepunt heen. Het won vrijdagavond de 1ste wedstrijd in de 2de periode met 2-0 van Telstar. Het was de 1ste thuiszege sinds de 5-2 op 9 februari een divisie hoger tegen FC Utrecht.

RKC kwam eindelijk eens op voorsprong. Malcolm Esajas zette Alvin Fortes met een steekpass alleen voor de keeper. Die omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. Telstar was veel meer aan de bal en kreeg ook de meeste kansen. RKC werkte echter keihard, Simon van Zeelst voorop. Op slag van rust loonde dat opnieuw. Peter Jungschläger veroverde de bal met een bloktackle op de rand van het strafschopgebied. De manier waarop Esajas afwerkte was bijzonder fraai.

Na de rust was Telstar veel minder dreigend en nam RKC de controle over de wedstrijd over. Omdat Seuntjens maar voorlangs bleef schieten en koppen kwam de zege niet meer in gevaar.