Rummenigge vreest voor kwaliteit Bundesliga

Rummenigge vreest voor kwaliteit Bundesliga

Harry Nijland • 19:04, 04-09-2015 / Laatste Update: 10:29, 13-12-2023

Karl-Heinz Rummenigge maakt zich zorgen over de toekomst van de Bundesliga. In Süddeutsche Zeitung zegt de bestuurder van Bayern München dat hij in de zomer een recordaanbod op Thomas Müller heeft afgeslagen om kwaliteit in de Bundesliga te houden. Bastian Schweinsteiger mocht overigens wel gewoon vertrekken.

Het zit Rummenigge vooral dwars dat de tv-contracten in Engeland veel meer opleveren dan in Duitsland. ,,De transfer-tsunami zal alleen maar groter worden voorlopig." Volgens hem zitten de Engelse clubs op rozen omdat er een constante strijd is tussen BSkyB en British Telecom die elkaar beconcurreren door steeds grotere bedragen aan de Premier League-clubs te betalen om hun wedstrijden te mogen uitzenden.

Een definitieve oplossing heeft Rummenigge niet, maar het scheelt volgens hem al als de transferperiodes worden ingekort. Een deadline op 1 augustus is wat hem betreft veel beter dan een deadline op 31 augustus of 1 september. Overigens zal Rummenigge van andere Bundesligaclubs te horen krijgen dat het een gevalletje 'de pot verwijt de ketel'-retoriek is. Bayern kocht de laatste jaren geregeld grote spelers weg bij zijn grootste concurrenten.