'UEFA blijft geschorste Platini volledig steunen'

'UEFA blijft geschorste Platini volledig steunen'

admin • 19:38, 15-10-2015 / Laatste Update: 05:55, 13-12-2023

De UEFA blijft volledig achter zijn voorzitter Michel Platini staan. Dat heeft de Oostenrijkse bond laten weten. De Fransman werd net als FIFA-topman Blatter voor 90 dagen geschorst.

 

,,We hebben een gezamenlijk besluit genomen om Platini te ondersteunen. De UEFA wil dat hij een rechtvaardig proces krijgt'', liet voorzitter Leo Windtner van de Oostenrijkse voetbalbond kort na het overleg met de 54 lidstaten van de UEFA weten. Later komt er meer duidelijkheid tijdens een persconferentie van het hoofdbestuur van de UEFA.

Platini werd vorige week donderdag door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA voor negentig dagen geschorst vanwege mogelijke betrokkenheid in het omvangrijke omkoopschandaal in de top van het internationale voetbal. Dezelfde sanctie werd tegen FIFA-preses Sepp Blatter uitgesproken. Beiden hebben beroep aangetekend tegen de strafmaatregel.

FIFA-verkiezing

Platini hoopt nog altijd mee te kunnen doen aan de voorzittersverkiezing bij de FIFA op 26 februari 2016. Zowel het hoofdbestuur van de UEFA als de aangesloten lidstaten ondersteunt die kandidatuur vooralsnog.

Na de bekendmaking van de schorsing sprak het hoofdbestuur van de UEFA vorige week al de volledige steun uit aan Platini, die zijn officiële taken als voorzitter moest neerleggen. Ook de Franse voetbalbond (FFF) stelde zich vierkant achter de oud-international op. Een aantal Europese bonden, waaronder de KNVB, maakte na de FIFA-straf tegen Platini echter wel degelijk een voorbehoud over diens positie bij de UEFA en diens kandidatuur bij de FIFA.

Lees ook: ‘Barça kwam voor Van Persie, niet voor Ajacieden’

Lees ook: Vriendin leert Max Verstappen huishouden

Lees ook: ‘Santos wil 55 miljoen euro en half jaar schorsing voor Neymar’