Van Gelder blij met excuus Cillessen en filmpje Gullit

Van Gelder blij met excuus Cillessen en filmpje Gullit

admin • 22:34, 07-09-2015 / Laatste Update: 08:34, 15-01-2024

Na het eerdere, mislukte, afscheid bij Radio 1 kreeg Jack van Gelder maandagavond wel een eervol vaarwel bij De Wereld Draait Door. Met fragmenten van zijn alombekende commentaar bij doelpunten van Oranje had de verslaggever ditmaal geen enkele reden om vroegtijdig de studio te verlaten. Met weemoed luisterde Van Gelder naar zijn eigen commentaar. Toen zijn roemruchte, hysterische 'Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp Dennis Bergkaaaamp!!!' uit het WK 1998 werd herhaald, sloot Van Gelder een tikkelt

Na 40 jaar en 300 interlands van Oranje voor de NOS verkast hij naar Sport 1. Zondagvaond bij de pijnlijke 3-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Turkije voorzag Van Gelder honderdduizenden radioluisteraars voor het laatst van commentaar. De internationals van Oranje hadden zich aanvankelijk voorgenomen om Van Gelder op feestelijke wijze uit te luiden, maar na de afstraffing in Konya was daar de sfeer niet meer naar. ,,Ze waren eigenlijk van plan om met zijn allen de studio binnen te lopen. Wesley Sneijder zou dan weer op schoot gaan zitten bij me, net als hij dat op het WK in Zuid-Afrika deed'', vertelde Van Gelder bij DWDD.

Maandag bij terugkeer op Schiphol kreeg Van Gelder nog een woord van dank van enkele internationals. ,,Jasper Cillessen zei in het voorbijgaan 'Sorry', omdat de laatste wedstrijd zo slecht was. Dat vond ik eigenlijk heel mooi'', zei Van Gelder. De voetbalcommentator toonde een videoboodschap die Ruud Gullit voor hem had opgenomen. Daarin vertelde de oud-sterspeler van Oranje onder meer dat Van Gelder met zijn enthousiaste manier van commentaar geven heeft bijgedragen aan de populariteit van het voetbal in Nederland.

Van Gelder kijkt uit naar zijn nieuwe baan, als anchorman van Sport 1. ,,Het is mijn grote wens om dat de combineren met radioverslag van wedstrijden van Oranje voor de NOS. Ik hoop dat dit mogelijk is'', verklapte hij.

Lees ook: Zlatan traint weer mee en jaagt bal heerlijk in kruising (video)