Voetballers Nieuw-Zeeland missen Spelen
i

ANP Foto

Voetballers Nieuw-Zeeland missen Spelen

admin • 10:10, 23-10-2015 / Laatste Update: 21:15, 08-01-2024

Het voetbalteam van Nieuw-Zeeland mag nog steeds niet meedoen aan de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. Het beroep tegen diskwalificatie vanwege het opstellen van de in Zuid-Afrika geboren Deklan Wynne in de halve finale van het kwalificatietoernooi werd vrijdag afgewezen.

Beroep afgewezen

Nieuw-Zeeland werd enkele uren voor de finale van het kwalificatietoernooi in juli gediskwalificeerd waarna Fiji zich plaatste voor Rio 2016. De voetbalbond van Nieuw-Zeeland (NZF) ging in beroep tegen de straf, maar de voetbalbond van Oceanië (OFC) hield vrijdag vast aan de straf.

NZF-voorzitter Andy Martin reageerde vrijdag teleurgesteld en vroeg de wereldvoetbalbond FIFA om meer duidelijkheid over de speelgerechtigheid van in het buitenland geboren voetballers.

CAS

Deklan Wynne werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde als kind naar Nieuw-Zeeland. Hij kreeg de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en speelde niet voor een ander nationaal team. De NZF denkt er over na om de zaak voor te leggen aan het internationaal sporttribunaal CAS.

Lees ook: Engelse hockeyvrouwen Lytham St. Annes uit de kleren voor goed doel

Lees ook: De nieuwe vlam van Van der Vaart

Lees ook: Waarom Cruijff de grootste is