‘Joshua Brenet heeft Nederlandse topclubs voor het uitkiezen’

17 mei 2022

Pro Shots
feyenoord-en-psv-hebben-interesse-in-joshua-brenet-fc-twente-eredivisie-transfer-talk

Joshua Brenet heeft na een sterk halfjaar bij FC Twente de Nederlandse topclubs voor het uitkiezen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.


Net als zijn huidige club heeft Feyenoord de vleugelverdediger een meerjarige aanbieding gedaan, terwijl de voorbije weken ook PSV en meerdere buitenlandse clubs interesse toonden.

Sterke periode bij Twente
Brenet was de afgelopen jaren actief voor het Duitse Hoffenheim, dat hem in 2018 voor 3,5 miljoen euro overnam van PSV en tussendoor verhuurde aan Vitesse. Nadat zijn contract in de winter werd ontbonden, tekende Brenet voor de rest van het seizoen bij FC Twente. Daar werkte hij zich in een paar maanden op tot sleutelspeler van de club die beslag legde op de 4e plek in de Eredivisie.

Twente wil Brenet, die op beide backposities uit de voeten kan, voor meerdere jaren behouden. De kans hij in Enschede blijft, lijkt echter klein nu ook PSV en vooral Feyenoord hun pijlen op de 28-jarige Brenet hebben gericht. Bij de Conference League-finalist is trainer Arne Slot gecharmeerd van de verdediger. In De Kuip ligt een 3-jarige aanbieding voor Brenet klaar.

Of naar Eindhoven?
Ook PSV heeft hem aangemerkt als een potentiële aankoop. Bij de club die hij in 109 Eredivisie-duels diende wordt onder meer rekening gehouden met een vertrek van Mauro Júnior. De Braziliaanse back staat in de belangstelling van Benfica, de nieuwe club van trainer Roger Schmidt.

Brenet kan met interesse van clubs uit Italië, Spanje en Turkije ook besluiten tot een 2e avontuur in het buitenland. De 2-voudig international van Oranje is geboren in Kerkrade en was als jeugdspeler onder meer actief voor Roda JC en Omniworld, alvorens hij in 2014 doorbrak bij PSV.