Modric wordt beloond voor sterk WK en wint Gouden Bal, Mbappé beste talent

Pro Shots / Action Images

admin • 21:29, 15-07-2018 / Laatste Update: 06:58, 07-01-2024

Luka Modric mag dan wel de WK-finale verloren hebben met Kroatië, de creatieve middenvelder gaat wel met een mooie prijs naar huis. Modric is namelijk de winnaar geworden van de Gouden Bal. Hij is de opvolger van Lionel Messi die de prijs na het WK van 2014 in ontvangst mocht nemen.

Kylian Mbappé is tegelijkertijd verkozen tot de beste talentvolle speler van dit WK. Thibaut Courtois kreeg de prijs voor beste keeper.

adidas Golden Ball Award:

🥇Luka MODRIC (#CRO)

🥈Eden HAZARD (#BEL)

🥉Antoine GRIEZMANN (#FRA) #WorldCup pic.twitter.com/KQSRiwUznh

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) July 15, 2018

Modric kreeg van de FIFA-jury meer stemmen dan de Belgische aanvoerder Eden Hazard en de Franse aanvaller Antoine Griezmann.

Opvolger Lineker

Harry Kane is met 6 goals topscorer van het WK 2018 geworden. Daarmee is hij na Gary Lineker in 1986 de 2de Engelsman die dat presteert. 5 van de 6 goals maakte Kane in de 2 wedstrijden tegen Tunesië en Panama. De spits van Tottenham Hotspur scoorde tweemaal tegen Tunesië (2-1), waaronder de winnende in de 91ste minuut. Tegen Panama (6-1) was hij driemaal trefzeker en zijn 6de en laatste goal maakte hij in de achtste finale tegen Colombia vanaf de stip. De helft van zijn goals maakte Kane vanaf de penaltystip.