Recordsurfer breekt nek op rotsen

Recordsurfer breekt nek op rotsen

admin • 07:30, 10-09-2015 / Laatste Update: 11:40, 08-01-2024

Surfer Shawn Dollar heeft zijn nek op vier plaatsen gebroken bij het surfen in gevaarlijke zee voor de kust van de Amerikaanse staat Californië. Dollar is wereldrecordhouder omdat hij in 2012 op een golf van 19 meter hoogte surfte.

Het ongeluk gebeurde maandag. Woensdag liet Dollars management weten dat zijn toestand stabiel is. ,,Ik ben de mensen die er waren in mijn angstigste en donkerste moment enorm dankbaar. Ze hebben me in veiligheid gebracht en op tijd naar het ziekenhuis overgebracht. Gelukkig kan ik ondanks mijn zware verwondingen weer volledig herstellen."

Volgens het Guinness Book of World Record surfte er nooit iemand anders op zo'n hoge golf. Dollar zette zijn record (zie video hieronder) ten westen van San Diego. Het ongeluk maandag vond plaats bij Big Sur. Dollar was erbij toen een andere beroemde recordsurfer, Sion Milosky, in 2011 verdronk bij het surfen. ,,Ik heb daar meer dan een jaar problemen mee gehad", zei Dollar na het ongeluk. ,,Ik denk elke dag aan verdrinken. En daarom let ik meer op veiligheid. Want ik moet op de grote golven blijven surfen."