Froome bijt van zich af: 'Er is geen reden waarom ik hier niet mee mag doen'
i

ANP

Froome bijt van zich af: 'Er is geen reden waarom ik hier niet mee mag doen'

admin • 09:41, 03-05-2018 / Laatste Update: 14:41, 12-12-2023

Z'n collega's snappen niet waarom Chris Froome in godsnaam meedoet aan de Giro d'Italia terwijl er nog een dopingonderzoek naar de Brit loopt, maar hijzelf heeft geen moment over zijn deelname getwijfeld. ,,Ik weet dat ik niks verkeerd heb gedaan, dus er is geen enkele reden waarom ik hier niet mee zou mogen doen", zei hij op een persconferentie in Israël.

De 32-jarige Brit werd tijdens de Ronde van Spanje nog betrapt op het gebruik van salbutamol, een middel tegen astma. Froome ontkent in alle toonaarden en zegt niet meer gebruikt te hebben dan toegestaan. is. Op dit moment is de betrapte renner nog altijd bezig om zijn onschuld te bewijzen aan de UCI en tot die tijd doet hij alsof er niets aan de hand is. Tot frustratie van zijn collega's.

Dumoulin

Neem titelverdediger en zijn grote concurrent Tom Dumoulin bijvoorbeeld. Ook hij vindt er het zijne van. ,,Of hij hier kan zijn? Ja. Is het goed voor de wielersport? Nee. Wordt iemand hier beter van? Nee", reageerde Dumoulin eerder al op een persconferentie. ,,Als ik in dezelfde situatie zou zitten, zou ik hier niet zijn. Maar het is zijn keuze. Mijn mening doet er niet toe."

Kritiek

Froome zelf snapt de kritiek van zijn collega's natuurlijk ook wel: ,,Ik snap de frustratie wel, zeker omdat er weinig informatie naar buiten komt. Deze hele procedure hoort eigenlijk vertrouwelijk te zijn. Ik ben bezig met een procedure om aan te tonen dat ik niets verkeerds heb gedaan, en dat ben ik van plan te gaan doen."

Vertrouwen heeft Froome in ieder geval wel: ,,Ik heb een ploeg die kan wat de Giro vraagt: van alles wat. Ik kan vertrouwen op vuurkracht in de bergen en ik heb steun voor andere vlakkere etappes."