Froome ondergaat MRI-scan in ziekenhuis
i

AFP

Froome ondergaat MRI-scan in ziekenhuis

Harry Nijland • 23:27, 02-09-2015 / Laatste Update: 10:09, 13-12-2023

Chris Froome is woensdagavond naar een Spaans ziekenhuis gegaan voor een MRI-scan. De Brit had last van zijn voet en kon er geen kracht mee zetten.

De blessure kwam na de etappe aan het licht. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de zaak is.

Froome kwam woensdag in de koninginnenrit van de Ronde van Spanje al vroeg ten val. De kopman van Team Sky, in juli de winnaar van de Tour de France, blesseerde zijn schouder en schaafde zijn knie, maar stapte op en reed door. Met pijn, vertelde de Brit aan de finish in Cortals d'Encamp, waar hij bijna negen minuten na de Spaanse winnaar Mikel Landa aankwam. In het algemeen klassement kelderde Froome naar de vijftiende plaats op 7.30 minuten van de Italiaan Fabio Aru, die de rode leiderstrui overnam van Tom Dumoulin.

,,Die crash deed me veel pijn. Ik kon daarna eigenlijk alleen mijn eigen tempo rijden. Ik kon mezelf nog net ertoe dwingen naar de finish te fietsen. Ik heb nu ook nog veel pijn'', zei Froome, die aankondigde zich even goed te laten onderzoeken door de medische staf van zijn ploeg.

Met hulp van zijn ploegmaten kon Froome aanvankelijk terugkomen en aanhaken in het peloton, maar op de Collada de la Gallina, de zwaarste beklimming uit de rit door Andorra, moest hij definitief lossen.