'Jonkie' Sam Oomen maakt debuut in Amstel Gold Race: 'Iets te explosief'
i

AFP

'Jonkie' Sam Oomen maakt debuut in Amstel Gold Race: 'Iets te explosief'

Martijn Baars • 08:55, 14-04-2017 / Laatste Update: 15:02, 08-01-2024

Eén van de topfavorieten voor de zege in de Amstel Gold Race, komende zondag, is Michael Matthews van Team Sunweb. De Australiër ziet in zijn ploeg de kleine (en jonge) Sam Oomen zijn debuut maken. Voor de Nederlander wordt het een bijzondere klassieker.

"Het is best wel bijzonder, want het is een van de eerste wedstrijden die ik kende. In die zin is het wel speciaal dat ik zondag bij de grote mannen aan de start sta", zegt Oomen (21) tegen de NOS. Zelf denkt hij niet mee te kunnen strijden om de eindzege.

'Te explosief'

"Normaal gesproken is het iets te explosief. Er zullen nog veel rappe mannen overblijven. Maar het is ook een klassieker van 260 kilometer... normaal gezien best wel een slijtageslag. Dat zou me wel moeten liggen."

'Nog nooit zo sterk geweest'

Maar alle pijlen bij Sunweb zijn ook niet gericht op Oomen, maar op Matthews. "Ik denk dat het parcours nu wel meer in mijn voordeel is dan eerst. Hopelijk kunnen we de koers naar onze hand zetten. En hopelijk kan het team me dit jaar helpen om voor de winst te gaan. Ik ben nog nooit zo sterk geweest."