Tadej Pogacar verlengt bij UAE Team Emirates tot 2027: ‘Op mijn plek hier’

30 juli 2021

Wielren-topper Tadej Pogacar blijft langer bij zijn ploeg UAE Team Emirates. De 22-jarige Sloveen verlengde vrijdag zijn contract tot 2027. Pogacar, die de laatste 2 edities van de Tour de France won, kwam in 2019 bij de ploeg.


Toen kwam hij over van het kleine, Sloveense ploegje Team Ljubljana. De voorbije 2 jaar won Pogacar 29 races onder de vlag van UAE Team Emirates. Naast zijn Tour-zeges maakte hij ook indruk in Luik-Bastenaken-Luik. Vorige week pakte Pogacar de bronzen medaille op de Olympische Spelen.

Verleeenging
Zelf was hij erg blij met zijn verlenging. "Dit team past goed bij mij en ik heb geluk dat ik niet alleen collega's, maar ook vrienden heb gevonden. Ik kijk uit naar de komende jaren, hopelijk vol met successen voor mijen het team. Daarbij wil ik veel kinderen inspireren om te gaan fietsen."

Pogacar ondertekende zijn nieuwe verbintenis in de Verenigde Arabische Emiraten. Op de weg van Japan terug naar Slovenië stond de rijke teambaas Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri hem bij bij het zetten van de krabbel. "We zijn verheugd om Tadej de komende jaren bij ons te hebben", aldus de baas. "We zijn erg trots op hem." Afgelopen maart verlengde Pogacar zijn destijds oude contract tot... 2026.