🎥​ | Wout van Aert geeft groene trui aan helpende toeschouwer na lekke band

Joris Kaper • 10:33, 14-07-2022 / Laatste Update: 03:56, 12-12-2023

Een toeschouwer van de Tour de France zal deze editie niet snel vergeten! De Engelse toeschouwer was vlak na afloop van etappe 11 de lekke band van zijn broertje aan het vervangen op de Col du Granon, toen plots ook Wout van Aert voor hem stond met een lekke band. De Belg mocht de fietspomp van de Engelsman even lenen en als dank schonk Van Aert zijn groene trui aan hem.

Van Aert ging bij de start van etappe 11 in de aanval met Mathieu van der Poel, die niet veel later zou afstappen. De Belg pakte in de etappe weer wat punten voor de groene trui en breidde zijn voorsprong naar naaste belager Fabio Jakobsen uit naar 149 punten.

Nieuwe groene trui

Omdat hij ook in etappe 12 weer in de groene trui rijdt, mocht Van Aert woensdag het podium op om een nieuwe groene trui op te halen. Daarna daalde bij de Col du Granon af richting zijn ploegbus, maar kreeg toen te maken met een lekke band. De Engelse fan leende hem zijn pomp, waarna de dankbare Van Aert zijn groene trui aan de dolblije fan gaf.

Reactie van Aert op Twitter

Van Aert reageerde op Twitter ook op zijn ontmoeting met de fan. "Ik ruilde mijn groene trui voor wat 'levensreddende' lucht. Vandaag was een goede dag."