Van Empel: ‘Mijn grootste droom is om ooit een grote ronde te winnen’

8 november 2022

Getty Images

Fem van Empel wint race na race en is dan ook dé te kloppen vrouw in het veldrijden. Maar er is meer dan veldrijden: "Mijn grootste droom is om ooit een grote ronde te winnen", zegt de talentvolle Nederlandse.


"Ik denk dat het op termijn goed voor mijn ontwikkeling is om op verschillende disciplines in actie te komen. Zo is het mountainbiken heel speels. Dit kan heel goed zijn voor de cross. Ook voor mijn vaardigheden op de weg zou het zeker niet erg zijn om af en toe op de mountainbike te rijden." Wel geeft ze aan dat ze: “niet weet of mijn lichaam dat ooit aankan."

Ploegen voor het uitkiezen
Na haar winst in Val di Sole, afgelopen december, had ze de ploegen voor het uitkiezen. Ze geeft aan dat het lastig was om de juiste keuze te maken: "Ik twijfelde heel lang tussen SD Worx en Jumbo-Visma. Maar heb vol overgave voor Jumbo-Visma gekozen. De weg is voor mij één grote ontdekkingstocht. Ik kijk er naar uit, maar moet nog wel alles leren."

Vergelijkingen
Ondanks dat haar grootste droom het winnen van een grote ronde is, geeft ze aan dat ze van plan is om het veldrijden, wegwielrennen en mountainbiken te combineren. "De toekomst wijst uit waar mijn ambities echt zullen liggen." Een vergelijking met Marianne Vos of Van Vleuten gaat ze uit de weg: "Ik ben gewoon Fem en ik hoop op deze manier in beeld te komen. Ik word het liefst met niemand vergeleken."