Freak Victor Wembanyama ontgrendelt door duizelingwekkende cijfers nieuwe mijlpaal in NBA
Victor Wembanyama dunkt tegen de Nets. © Getty Images

Freak Victor Wembanyama ontgrendelt door duizelingwekkende cijfers nieuwe mijlpaal in NBA

09:37, 18-03-2024 / Laatste Update: 11:58, 18-03-2024

Voor alles is een eerste keer. Ook voor Victor Wembanyama. De boomlange Fransman is bezig aan zijn eerste jaar in de NBA bij San Antonio Spurs en laat waanzinnige dingen zien. Afgelopen nacht ontgrendelde hij zelfs een statline die nog niet bestond.

Tegen Brooklyn Nets (122-115 na verlenging) werd de Fransman de eerste speler met meer dan 30 punten, 15 rebounds, 5 assists, 5 blocks en een schotpercentage van hoger dan 50 procent in één wedstrijd. Wembanyama was goed voor 33 punten, hij pakte 15 rebounds, gaf 7 assists en had ook nog eens 7 blocks. Hij schoot 14 op 26, wat een percentage van 53,8 procent betekende. Freakish.

"Ik hou ervan", reageerde Wemby op zijn historische avond, waarin hij won na overtime. "Het is echt heel leuk, vooral als we winnen", ging hij verder. "Je maakt altijd stappen", zei hij over zijn groei als speler. "Als ik terugkijk op het seizoen, zie ik onze progressie, maar ook mijn progressie. Ook al voelt het alsof het elke wedstrijd beetje bij beetje gebeurt. Als je het een heel seizoen elke dag doet, levert het iets groots op."