Suzanne Schulting wacht in speciaal gips op pittige operatie: 'Het wordt heel intensief'
Suzanne Schulting © Getty Images en Instagram.

Suzanne Schulting wacht in speciaal gips op pittige operatie: 'Het wordt heel intensief'

16:45, 19-03-2024 / Laatste Update: 17:08, 19-03-2024

Voor Suzanne Schulting eindigde de WK shorttrack na een veelbesproken valpartij. Ze kwam in botsing met de Belgische Hanne Desmet tijdens de finale van de 1000 meter en hield daar een gebroken enkel aan over. Op Instagram laat ze zien hoe ze zich voortbeweegt met de kwetsuur en showt ze haar nieuwe kleur gips.

In haar story op Instagram deelt de shorttrackster een foto vanuit de Tesla van haar vriend Sam van Royen. Ze ligt met de beentjes omhoog en dat moet ook wel vanwege haar ingegipste enkel. Ze schrijft 'fancy life' erbij, oftewel 'luxe leven', maar de kans is klein dat ze dat ook echt meent gezien de pijnlijke blessure.

Suzanne Schulting met de benen omhoog in de auto. © Instagram / Suzanne Schulting

Nieuwe kleur gips Schulting

Schulting werd na de valpartij zondag door haar vriend Sam en moeder naar het Ikazia ziekenhuis gebracht om de kwetsuur te onderzoeken. Een dag later bezocht ze een specialist in het AMC. In plaats van het standaard witte gips heeft ze daar een mooi roze gips aangemeten gekregen.

Operatie Suzanne Schulting

Nadat maandag in Amsterdam door een specialist naar de enkel is gekeken, werd besloten dat een operatie noodzakelijk was. Wilfred Genee wist in Vandaag Inside te melden dat Schulting dinsdag onder het mes moet. "Dat zei haar grote liefde net", aldus de presentator over Sam, die regelmatig werkt voor het programma. Het blijkt om volgende week dinsdag (26 maart) te gaan.

Schulting komt zelf op Instagram met een update: "Ik word volgende week dinsdag geopereerd. Het zal een intensief revalidatietraject worden - maar ik ben erg optimistisch en heb vertrouwen in het feit dat alles weer goed komt. Het is niet onrealistisch om deze zomer weer op het ijs te staan." Dinsdagmiddag meldde Schulting zich op een zonnig terras.

Tumultueuze valpartij

De valpartij zorgde in België voor veel consternatie. Schulting raakte na de botsing met Desmet uit balans en nam twee andere rijdsters mee in haar val. De Belgische kwam als eerste over de streep, maar kreeg van de scheidsrechter de schuld. Dat zorgde voor woede in het Belgische kamp.

Er werd besloten dat de finale opnieuw moest worden gereden en dat gebeurde dus zonder de gestrafte Desmet. Schulting probeerde het nog wel, maar had al snel door dat de blessure te ernstig was om te kunnen strijden om de medailles en stapte na een paar rondes uit de finale.

Tóch wereldkampioen

Schulting miste door de gebroken enkel de finale van de relay bij de vrouwen, maar pakte toch een gouden medaille. Xandra Velzeboer, Michelle Velzeboer, Yara van Kerkhof en Selma Poutsma wonnen de race en aangezien Schulting de kwartfinale en de halve finale had gereden, kreeg zij later alsnog het goud omgehangen. Het was de enige gouden plak voor Nederland afgelopen weekend.