'Eigenwijze' Luke Littler hoeft al die adviezen van darters niet: 'Ben alleen met mezelf bezig'
Luke Humphries en Luke Littler openen donderdagavond de Premier League Darts. ©PDC

'Eigenwijze' Luke Littler hoeft al die adviezen van darters niet: 'Ben alleen met mezelf bezig'

07:47, 01-02-2024 / Laatste Update: 07:51, 01-02-2024

Luke Humphries heeft een vaderlijk advies voor Luke Littler. De wereldkampioen darts verbaasde zich erover dat Littler toegaf na de verloren WK-finale nauwelijks meer getraind te hebben. Dat is zorgwekkend, vindt Humphries. En eigenwijs, gezien Michael Smith vorig jaar hetzelfde overkwam. Maar Littler geeft niks om al die adviezen.

Ze staan donderdagavond weer tegenover elkaar tijdens de openingsavond van de Premier League Darts. Voorafgaand aan de herhaling van de WK-finale waarschuwt Humphries Littler dat hij wel moet blijven trainen. "Je moet voorzichtig zijn in deze sport. Je moet zorgen dat je er genoeg aandacht aan geeft. Als je op het punt bent beland dat je voelt dat je niet beter kan en je stopt met trainen, dan ga je daar ooit last van krijgen", zegt Humphries in een interview met Sky Sports.

Littler: 'Ik hoef die adviezen niet'

Littler op zijn beurt zit helemaal niet te wachten op al die adviezen van zijn collega-darters. In gesprek met het Engelse Sportsboom zegt hij dat niet te waarderen. "Ik hoef helemaal geen advies van al die darters. Ik weet dat ze alles al een keer meegemaakt hebben en weten hoe het zit. Maar ik ben lekker met mezelf bezig. Ik behoor tot de grote jongens nu."

Gerwyn Price: 'Mooi hoe hij het doet'

Gerwyn Price is een van de weinige darters die aangeeft het juist goed te vinden dat Littler z'n eigen weg kiest. "Als ik hem zo zie in de ingooiruimte, spelletjes spelend en nauwelijks interactie met de anderen zoeken, dan vind ik dat alleen maar goed. Zo was ik ook in het begin. Hij geeft gewoon alles bij het darten en geeft niks om de rest. Ik denk dat dat perfect is voor hem."

Humphries zegt niet verrast te zijn door de fantastische prestaties van Littler sinds het WK. De nog altijd pas 17-jarige darter werd uitgenodigd voor de Premier League, won de Bahrein Darts Masters, gooide zijn eerste negendarter op televisie en haalde in Den Bosch tijdens de Dutch Darts Masters ook de finale. "Maar ik was wel verbaasd over het feit dat hij niet meer traint", zei Humphries. "Het is belangrijk dat hij toegewijd blijft en hard traint want er kan een punt in het darten komen dat je jezelf verliest."

Luke Humphries waakt voor dezelfde valkuil als waar Michael Smith in trapte: 'Ik ben meer een doelwit'

30 januari 2024, 13:33

Gek genoeg maakt Luke Humphries donderdagavond pas zijn debuut in de Premier League of Darts. De regerend wereldkampioen is de nummer een van de wereld en lijkt al jaren een topdarter te zijn. Toch speelde hij nog niet in de zestien weken durende dartcompetitie. Hij zag vorig jaar hoe een kersvers wereldkampioen figuurlijk ineenstortte na die titel en waakt voor dezelfde valkuil.

Michael Smith als voorbeeld

Hij noemt als voorbeeld Michael Smith, die in 2023 hetzelfde deed. Hij werd wereldkampioen en gooide er vervolgens een beetje met de pet naar. Eigenwijs, net als Littler nu misschien is. "Smith heeft openlijk toegegeven dat hij vorig jaar helemaal niet getraind heeft. En ineens was hij zijn vorm kwijt. Daarom vind ik dat je je moet focussen op je training."