Dapper Ierland houdt Zlatan en 10 subtoppers in toom (video)

ProShots

admin • 21:50, 13-06-2016 / Laatste Update: 07:50, 07-01-2024

Een passievol Ierland heeft de eerste groepswedstrijd in poule E niet kunnen winnen van Zweden. In Saint-Denis werden de punten gedeeld. Hoewel de Ieren lange tijd de bovenliggende partij waren, mocht de ploeg zich toch in de handjes knijpen dat het bij 1-1 bleef. Door het gelijkspel is de winnaar bij België-Zweden koploper in groep E.

De Ieren begonnen sterk aan de eerste helft. Het resulteerde in grote kansen van John O'Shea, Robbie Brady en Jeff Hendrick. Laatstgenoemde mikte vanaf 25 meter op de lat. Daartegenover liet Zweden niets zien in de eerste helft. De ploeg leek inspiratieloos en had moeite met de Ierse druk. Ierland kon het goede spel niet omzetten in een doelpunt waardoor beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Direct na rust lukte het Ierland wel om het stadion te laten juichen. Wes Hoolahan nam een afvallende bal ineens op zijn schoen en schoot van een meter of 14 raak. Doelman Andreas Isaksson liet weer eens zien niet de beste keeper van Europa te zijn...

Goede goal van de Ieren. #IRLSWE #IRL #EURO2016 pic.twitter.com/V4eXfpSh20

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) June 13, 2016

Het Ierse doelpunt schudde Zweden wakker. Onder aanvoering van Zlatan Ibrahimovic, hoe kan het ook anders, zochten de Blågult (Blauw-Gelen) naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Ibrahimovic gaf de bal vanaf de linkerkant voor, waarna Ciaran Clark in eigen goal kopte.

Correctie: het is een eigen doelpunt #IRLSWE pic.twitter.com/2lrOTkExvH

Ierland oogde moegestreden in de slotfase. Zweden was de betere ploeg in de laatste minuten, zonder echt gevaarlijk te worden.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="sweden" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]