Frankrijk maakt gehakt van IJslands sprookje

Proshots

admin • 00:50, 04-07-2016 / Laatste Update: 02:29, 06-01-2024

Frankrijk heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het EK. In het Stade de France maakte de 'thuisploeg' aan de hand van Griezmann gehakt van IJsland: 5-2.

Frankrijk begon aanvallend aan het duel en wilde laten zien dat er niks te halen viel. Dit resulteerde al in een vroege openingstreffer. Na 12 minuten spelen vroeg Giroud de bal in de diepte van Matuidi, kwam 1-op-1 te staan met Halldorsson en schoot het leer door zijn benen.

De spits rondt prima af na de mooie pass van Matuidi! #FRA pic.twitter.com/gl2ZsjYh7Y

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 3 juli 2016

Acht minuten later was het weer raak. 'Wonderboy' Paul Pogba wist goed voor zijn man te komen na een voorzet van Griezmann en knikte feilloos binnen. Het was pas zijn eerste treffer van dit toernooi.

De sterspeler is zeer sterk in de lucht en kopt hard binnen! #FRA pic.twitter.com/GdLdJhnkFf

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) July 3, 2016

Frankrijk kon het spel daarna een beetje aan IJsland laten. Hier kwam ook een levensgrote kans uit voor Bodvarsson, maar hij schoot van dichtbij over het doel van Lloris.

Maar al voor rust was alle hoop op een IJslands sprookje weg. Het was Payet die met een schuiver tekende voor de 3-0.

Dimitri Payet schiet vanaf randje zestien raak! pic.twitter.com/bHs9hvREi1

Twee minuten later was het Griezmann die met zijn vierde van het toernooi de definitieve dolksteek uitdeelde. Zijn stiftje was van pure schoonheid, al zullen de IJslanders

Griezmann stift zijn vierde van het toernooi binnen! Wedstrijd is beslist. #FRA pic.twitter.com/7wDpgRNr37

Ook na rust had IJsland niks in te brengen. Het was voornamelijk Frankrijk dat de bal in bezit had en aan en toe een schot wist af te leveren. Vanwege de riante voorsprong werd alles wel in een lagere versnelling gedaan ten opzichte van de eerste helft.

Daarom kon het gebeuren dat er plots weer wat hoop aan de IJslandse horizon gloorde. Sigthorsson wist zijn teen tegen een voorzet te zetten en plots hobbelde de bal tegen het net aan.

Terwijl de hoop weer een piepklein beetje begon terug te komen bij IJsland, boorde Giroud deze meteen weer de grond. De spits van Arsenal kopte de bal een minuut na de eretreffer aan de andere kant van het veld over de lijn en zette de marge zo weer op vier.

Keeper Halldorsson zit mis en Giroud kopt de bal in het lege doel. #FRA pic.twitter.com/ZGcZhmEGHr

De wedstrijd liep daarna een beetje dood. IJsland wist dat een overwinning niet meer haalbaar was en Frankrijk was met de gedachte al bij de halve finale. Vandaar dat de concentratie wat verzwakte en IJsland nog een doelpunt wist te maken. Het was Bjarnason die helemaal werd vrijgelaten en simpel binnen kon koppen. Dit was ook meteen de laatste goal van het duel.

Prima goal! #ISL pic.twitter.com/ZA95iGIBCt

In de halve finale treft Frankrijk Duitsland, dat gisteren na een zenuwslopende penaltyreeks wist af te rekenen met Italië.