Kroatië speelt in schandalig duel gelijk met Tsjechië (video)

Bart van der Wijst • 21:57, 17-06-2016 / Laatste Update: 08:29, 05-01-2024

Kroatië en Tsjechië hebben vrijdagavond met 2-2 gelijk gespeeld in hun tweede wedstrijd op het EK. Het duel, dat ontsierd werd door wangedrag van de Kroatische fans, leek lang af te stevenen op een 1-2 zege voor Kroatië, maar in de laatste minuut maakte Necid vanaf de stip 2-2. Hierdoor is Kroatië nog niet zeker van een plek bij de laatste 16.

Het mooiste moment, waar velen kippenvel van kregen, van het duel vond voorafgaand aan de wedstrijd plaats. Darijo Srna barstte in tranen uit bij het horen van het volkslied. Dit vanwege het overlijden van zijn vader.

Kroatië begon ijzersterk en het was wachten op de goal. Deze viel uiteindelijk in de 37ste minuut. Ivan Perisic rondde na een goede solo af; Cech stond aan de grond genageld. Ook na rust domineerde de Kroaten, wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige 0-2, van Barcelona-speler Rakitic.

Wat een heerlijk, subtiel balletje van Rakitic #CRO #CZECRO pic.twitter.com/IEWAkJYqr0

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 17 juni 2016

IJzersterke Tsjechen

Kort na de goal van Rakitic moest Kroatië een harde klap verwerken. Sterspeler Luka Modric viel namelijk uit met een liesblessure. Op dat moment leek het alsof de Tsjechen waren verslagen, maar niets bleek minder waar. Milan Skoda kopte een kwartier voor tijd opeens raak, waardoor het weer spannend werd.

Karma voor Kroatië

Met een 1-2 stand leek er niets aan de hand voor Kroatië, maar tegen het einde van de wedstrijd werd het duel stilgelegd vanwege wangedrag van de Kroatische supporters. Zij gooiden vuurwerk op het veld, waardoor scheidsrechter Mark Clattenburg het spel stillegde. Uiteindelijk kreeg Kroatië de deksel op de neus. In de laatste minuut scoorde Tomas Necid, ex-PEC Zwolle, vanaf de strafschopstip.

Necid scores 2-2 for #cze against #cro #czecro #EURO2016 pic.twitter.com/OcNc9ep5gP