Nederlandse hockeysters slachten Groot-Brittannië bij start Pro League

Pro Shots / Bart Scheulderman

Rick Kraaijeveld • 08:46, 08-12-2023 / Laatste Update: 19:19, 05-01-2024

De Nederlandse hockeysters hebben Groot-Brittannië een groot pak slaag gegeven bij de start van de 5e editie van de Pro League. In Argentinië werd er met 8-0 gewonnen, waar het halverwege al 4-0 stond voor Nederland.

Al na 14 minuten stond Nederland met 2-0 voor, vooral dankzij speelster Yibbi Jansen. Via 2 strafcorners van haar kwam deze score op het bord te staan. Daarna mocht Freeke Moes scoren, weliswaar was er opnieuw een strafcorner van Jansen, maar deze werd gepareerd en de rebound was voor Moes. De 4e goal kwam in het 2e kwart; die was voor Pien Sanders.

Machtsvertoon

Het was duidelijk dat onze vrienden aan de overkant van de Noordzee niet opgewassen waren tegen de Nederlandse vrouwen, want ook in de 2e helft bleef Nederland maar scoren. Moes scoorde vlak na rust nogmaals en Jansen mocht ook weer een strafcorner benutten. Fay van der Elst en Luna Fokke besloten de eindscore: 8-0. In het laatste kwart deed Nederland het rustig aan: er werd niet meer gescoord. Vrijdag speelt het team tegen Argentinië.

De mannen deden het een stuk minder, zij moesten ook tegen Groot-Brittannië maar gingen met 3-2 onderuit.