Handbalsters verliezen olympisch debuut van Frankrijk

admin • 19:59, 06-08-2016 / Laatste Update: 14:25, 08-01-2024

Het olympisch debuut van de Nederlandse handbalvrouwen is uitgelopen op een teleurstelling. De handbalsters verloren van het fysiek sterke Frankrijk met 18-14.

Olympische zenuwen

De Oranjevrouwen leken duidelijk last te hebben van olympische zenuwen. De ploeg speelde in de eerste helft zeer slordig en lieten de Fransen keer op keer de aanval zoeken. Met name in de Nederlandse verdediging werden er fouten gemaakt. De Franse dames mochten maar liefst zes keer aanleggen voor een strafworp. Met rust keek Oranje dan ook tegen een verdiende 10-6 achterstand aan.

Achtervolging

In de tweede helft ging Oranje volle bak in de achtervolging. Met nog een kwartier te spelen was de achterstand weggewerkt en leek Nederland klaar om de 'Franse kippen' naar de slachtbank te leiden. De Franse vrouwen zagen dit echter totaal niet zitten en zetten een eindsprint in. Het was vooral aan keepster Tess Wester te danken dat de achterstand niet veel sneller op liep. De doelvrouw had een aantal katachtige reddingen in huis, maar ook zij kon niet voorkomen dat Nederland het openingsduel in Rio verloor.

Wat een fantastische redding van @tessiewester!! #handball #olympics pic.twitter.com/dMMurIWSrG