Moment van de week: Europees zilver voor handbalsters

admin • 23:32, 19-12-2016 / Laatste Update: 09:18, 07-01-2024

Heel Nederland houdt van ze: de Oranje handbalsters. Al tijden zitten dames als Tess Wester, Estavana Polman en Angela Malestein in onze harten en ze lieten ons meerdere keren juichen. Ook afgelopen zondag weer, toen het team van bondscoach Helle Thomsen net niet het EK won, maar wel knap zilver wist te behalen. Het is dan ook niet zo gek dat deze prestatie door de lezers van Sportnieuws.nl gekozen is tot sportmoment van week 50!

Daardoor moesten de 'opvallende gebeurtenissen' uit de voetballerij genoegen nemen met een lagere klassering. Dirk Kuyt, die in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag drie keer scoorde en daarmee Feyenoord naar de kwartfinale hielp, eindigde als tweede. De Friese bekerstunt (Cambuur wipte 'Jong' Ajax uit het toernooi) staat op plek drie.

Top 3 sportmomenten week 50:

Er kon gestemd worden via onze site en Facebook. Zowel op de site als op Facebook kregen de handbalvrouwen de meeste stemmen. Daarom zijn zij verkozen tot winnaar van week 50!

• Nederlandse handbalvrouwen pakken zilver op het EK (62% van de stemmen op de site, 706 likes op Facebook).
  • Dirk Kuyt helpt Feyenoord met hattrick naar kwartfinale beker (13% van de stemmen op de site, 199 likes op Facebook).
  • Cambuur schakelt Ajax uit in de beker (10% van de stemmen op de site, 182 likes op Facebook).