Roda JC krijgt te weinig met gelijkspel tegen SC Cambuur

admin • 23:46, 03-10-2015 / Laatste Update: 12:28, 13-12-2023

SC Cambuur heeft ook op bezoek bij Roda JC niet kunnen winnen: 1-1. In een redelijk gelijk opgaand duel in Kerkrade kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong via Bartholomew Ogbeche, maar maakte Tom van Hyfte twintig minuten voor tijd gelijk. Ondanks een sterk slotoffensief van Cambuur eindigde het duel in een remise.

SC Cambuur blijft voorlaatste in de Eredivisie met nu vier punten uit acht wedstrijden. Roda JC staat met twaalf punten in de middenmoot. De bezoekers startten fel aan de verre uitwedstrijd met direct een goede kopkans die in de handen van doelman Benjamin van Leer belandde. Het duel zakte daarna wat in, met een thuisploeg die het meeste balbezit had maar geen grote kansen kon afdwingen.

Na een half uur was het plotseling 0-1. Een verre hoekschop werd terug het doelgebied in gekopt door Marvin Peersman, waarop Ogbeche de bal van dichtbij binnenwerkte. De Nigeriaan had kort daarna de voorsprong direct kunnen verdubbelen, maar hij schoot na de keeper te hebben gepasseerd in het zijnet.

Gelijkmaker

Roda JC ging al snel op jacht naar de gelijkmaker en kreeg nog voor rust een goede kans via Richmond Boakye, die met een droog schot de paal raakte. Ook na rust was het overwicht voor de Limburgers, maar grote kansen bleven uit. Bij Cambuur moest Martijn van der Laan zich kort na rust geblesseerd laten vervangen door Djavan Anderson.

Wereldgoal

Net toen Cambuur mocht gaan hopen op de eerste zege van het seizoen maakte Tom van Hyfte twintig minuten voor tijd prachtig gelijk op aangeven van Ard van Peppen. De Belg volleerde met een halve omhaal in de verre hoek raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Cambuur was in de slotfase het dichtst bij de zege. Grootste kans was voor Xander Houtkoop, die vijf minuten voor tijd van dichtbij op de paal schoot op aangeven van Furdjel Narsingh.