Tim van Rijthoven worstelt met blessures en zakt naar DEZE plek op de wereldranglijst
i

Pro Shots

Tim van Rijthoven worstelt met blessures en zakt naar DEZE plek op de wereldranglijst

Trevor Wagener • 17:11, 12-06-2023 / Laatste Update: 09:42, 08-01-2024

Voor Tim van Rijthoven is tennisjaar 2023 nog verre van wat hij gehoopt had en dat geldt ook voor zijn nieuwe ranking die maandag bekend werd gemaakt. De 26-jarige door blessures geplaagde speler vindt zichzelf maar liefst terug op de 390e (!) positie van de wereld.

Ter vergelijking: landgenoten Botic van de Zandschulp (34) en Tallon Griekspoor (38) staan ruim 350 plekken hoger op de mondiale ranglijst. Van de Zandschulp ging bij Roland Garros, dat zondag door Novak Djokovic werd gewonnen, al in de 1e ronde naar huis. Griekspoor bereikte de 2e ronde.

Geen punten bij Wimbledon

Van Rijthoven daarentegen, die vorig jaar doorbrak bij het toernooi van Rosmalen, heeft vooral last van de maatregel dat er vorig jaar op Wimbledon géén punten uit werden gedeeld. De ATP besloot de regel, omdat de Russische tennissers niet mee mochten doen. Van Rijthoven bereikte de 4e ronde. Knap, maar punt-technisch leverde het hem dus niets op.

Afwezig in Rosmalen

Vanwege een aanhoudende elleboog-en rugblessure kan Van Rijthoven zijn titel in Noord-Brabant dit jaar niet verdedigen. Sterkte, topper!