Zidane's zoon Enzo scoort als zijn papa voor Real (video)

admin • 21:50, 30-11-2016 / Laatste Update: 06:43, 08-01-2024

Het was op meerdere vlakken een historische avond bij Real Madrid tegen Leonesa. Niet omdat er na de 7-1 in de 1e wedstrijd weer dik werd gewonnen, maar meer omdat trainer Zinedine Zidane jonge spelers liet ballen. Zo mocht Martin Ødegaard voor het eerst in zijn carrière in de basis starten en viel Enzo Zidane in. Hij scoorde ook nog.

Mariano Diaz had in de 1e minuut de bal al in het netje liggen. Hij scoorde ook al in de laatste minuut van de vorige wedstrijd, waardoor hij dus 2 goals maakte in de laatste 2 Copa-minuten op dat moment. James Rodrigues mocht ook opdraven en maakte halverwege de 1e helft de 2e voor Real. Nadat Diaz zijn 2e had gemaakt, scoorde Leonesa zowaar tegen. Na rust was Enzo Fernandez, zoals zijn voetbalnaam officieel luidt, ingevallen voor Isco. Dat betekende zijn debuut voor het 1e. Na 18 minuten deed hij het volgende. Lekker!

De jonkies van Real gingen lekker door met scoren. In de 87e minuut voltooide Diaz zijn hattrick, ook scoorde het arme Leonesa nog in eigen goal in de 90e minuut. 6-1 was de harde einduitslag.

13 goals

Na 2 wedstrijden was de score dus 13-2 in het voordeel van Real. Onnodig om te vermelden dat de ploeg van papa Zidane doorgaat naar de volgende ronde. Dan wellicht weer met de sterren.

Uitslagen

Formentera - Sevilla 1-5

Toledo - Villarreal 0-3

Later woensdagavond spelen Atlético Madrid en FC Barcelona nog tegen laagvliegers in de Spaanse beker.