Airborne-wedstrijd brengt verlossing voor Vitesse

Trevor Wagener • 00:00, 18-09-2016 / Laatste Update: 10:10, 07-01-2024

Vitesse heeft de Airborne-wedstrijd van 2016 tot een feest gemaakt. Ricky van Wolfswinkel en Lewis Baker bezorgden de Arnhemse club zaterdag de eerste seizoensoverwinning. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen.

De zege voelde als een verlossing voor Vitesse. De Arnhemmers wisten in eigen huis voor het laatst op 13 februari (3-0 tegen Heerenveen). Die last torste de ploeg van trainer Henk Fraser duidelijk mee, getuige de zwakke eerste helft. Vitesse hanteerde, in de wedstrijd waarin Arnhem de plaatselijke slag uit de Tweede Wereldoorlog herdenkt, een veel te laag tempo om Go Ahead te verontrusten.

Wissels

Met de 0-0 bij rust greep Fraser in. Hij haalde de onzichtbare Nathan naar de kant en bracht Adnane Tighadouini. Vitesse ontwikkelde druk en kreeg kansen, maar breekpunt in de wedstrijd was een strafschop na hands van Sander Fischer. Van Wolfswinkel ontfermde zich over de bal en schoot na 75 minuten hoog en hard raak: 1-0.

Go Ahead was daarmee gebroken en incasseerde na 78 minuten nog de 2-0. Die was wel fraai. Baker schoot loeihard raak.