Assistkoning Ziyech baas van de Arena tegen PEC (video's)

ProShots

admin • 23:35, 24-09-2016 / Laatste Update: 10:28, 05-01-2024

Ajax heeft een vroege achterstand tegen PEC Zwolle met fijn voetbal opgelost. Na een vroeg doelpunt begonnen de Amsterdammers aan de hand van Hakim Ziyech prima te voetballen. De zomeraankoop schreef 3 assists op zijn naam en was ook bij de 1e goal beslissend. Het werd 5-1 in de Arena.

Brama scoort?!

Ajax kwam zaterdagavond al vroeg in de problemen tegen PEC Zwolle. Al na 4 minuten scoorde Wout Brama (12e goal in 383 wedstrijden) de 0-1 in de Arena. De ploeg van Peter Bosz vocht zich terug vooral door Ziyech. De zomeraankoop kan geweldige corners nemen en gaf zo - direct en indirect - de voorzet op een doelpunt. Davinson Sánchez was bij beide momenten het eindstation. Bij rust was het 2-1 voor de Amsterdammers.

De goals:

— sportotal (@sportotalgr) 24 september 2016

🎬⚽ 1-1 Davinson Sánchez. #ajax #ajapec #davinsonsanchez #colombia #deportivocali pic.twitter.com/7g7fXuyaeY

— Planeet Ajax (@planeetajax) 24 september 2016

— Football Live (@Football__live_) 24 september 2016

2e helft

En in de 2e helft ging het lekker zo door. Ziyech, Sanchez en Kasper Dolberg hadden er veel zin in zaterdag. De score liep na goals van Dolberg (2x) en Bertrand Traoré op naar liefst 5-1. PEC een angstgegner van Ajax? Niet meer...

3-1 Dolberg. Prima assist van Ziyech, 3e vandaag maar eerste uit open spel. #ajapec #ajazwo pic.twitter.com/rDofVnfL1H

— Daniel (@DanielOude) 24 september 2016

4e assist Ziyech.. Goal Traore. 4-1 #ajapec (cc @chelseayouth) pic.twitter.com/adR5HoT53X

Hahaha bij PEC doen ze gewoon niet meer aan verdedigen hè? Wel lekkere knal Dolberg. #ajaPec pic.twitter.com/MkZtzo007X

Voor PEC Zwolle breekt nu een cruciale reeks aan. In de serie wedstrijden tegen ADO Den Haag (thuis), FC Twente en Excelsior (uit) en Go Ahead Eagles (thuis) zal de ploeg van trainer Jans echt punten moeten gaan pakken om de degradatiezone te verlaten.