Dolberg geeft showtje weg bij dikke winst Ajax tegen NEC

admin • 17:18, 20-11-2016 / Laatste Update: 22:58, 12-12-2023

Ajax heeft zondag niets heel gelaten van NEC. Mede door een hattrick van een geweldig spelende Kasper Dolberg werd het in de Arena 5-0 voor de Amsterdammers.

Dolberg on fire

De jonge Deen was vooral in de eerste helft on fire. Na 18 minuten begon hij zijn show door een pass van Lasse Schöne aan te nemen, daarna nog een keer hoog te houden en de bal vervolgens keihard achter NEC-doelman Joris Delle te pegelen.

Mooie aanval

5 minuutjes later was daar deel 2 van zijn heerlijke optreden. Toen stond de kersverse international van Denemarken aan het einde van een mooie aanval van Ajax. Aanvoerder Davy Klaassen zocht de achterlijn en legde de bal terug op randje 16. De koele Dolberg twijfelde geen moment en schoof zo zijn 2e van de middag binnen.

Rafael van der Vaart

En zijn 3e goal liet ook niet lang op zich wachten. Dolberg kopte een voorzet van Daley Sinkgraven razend knap achterwaarts achter de arme Delle, die niets kon doen aan de inzet van de vlijmscherpe Deen. Met zijn hattrick is hij de jongste Ajax-speler met 3 goals in 1 wedstrijd sinds Rafael van der Vaart in 2001.

Danish Dynamite

Na rust leek Dolberg wat rustiger aan te doen. Zijn teamgenoten waren er echter nog lang niet klaar mee. Eerst was het Bertrand Traoré die na een snelle tegenaanval naar binnen sneed en de bal in de verre hoek schoof: 4-0. 2 minuten later was het een andere Deen die de hoofdrol opeiste. Schöne kreeg de bal terug van - uiteraard - Dolberg en knalde bal van een meter of 35 heerlijk in de kruising.

Debuut Clement

Na de 5-0 ging Ajax wel op jacht naar meer goals, maar veel grote kansen creëerde de ploeg van Peter Bosz niet meer. Door de stand was het ook mogelijk om Pelle Clement zijn debuut in de Eredivisie te gunnen. NEC kon de 2e helft eigenlijk geen 1 keer gevaarlijk worden en werd als een soort speelbal gebruikt.

Voor even koploper

Door de overwinning staat Ajax voor in ieder geval 2 uur bovenaan in de Eredivisie. Feyenoord kan deze plek weer overnemen. De Rotterdammers spelen om 16.45 uur in de (gevaarlijke) Kuip tegen PEC Zwolle.