Efficiënt Feyenoord wint ook van Willem II (video)

admin • 18:47, 02-10-2016 / Laatste Update: 13:42, 07-01-2024

Feyenoord heeft ook de achtste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers waren uit tegen Willem II uitermate efficiënt en boekten door doelpunten van Nicolai Jørgensen en Renato Tapia een 2-0 overwinning. De wedstrijd werd in de 2de helft kort stilgelegd toen enkele supporters op de tribune met elkaar op de vuist gingen..

Achter het standbeen

Basaçikoglu glipte halverwege de 1ste helft aan de rechterkant simpel langs zijn bewaker Derrick Tshimanga en zag vervolgens vanaf de achterlijn hoe Nicolai Jörgensen zijn voorzet achter het standbeen langs in het Tilburgse doel tikte: 0-1. De Deense spits tekende zo op artistieke wijze voor zijn zesde doelpunt in de eredivisie.

Beslissing

Willem II had weliswaar vaak de bal, maar wist zich daar amper raad mee. Tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi nauwelijks. Ogbeche was dichtbij, met een schot dat rakelings over de lat vloog. Feyenoord gaf de controle langzaam uit handen, maar kreeg een kwartier voor tijd hulp van de Tilburgse verdedigers. Die lieten invaller Renato Tapia wel heel makkelijk de 0-2 binnenschieten.

Rellen

Scheidsrechter Dennis Higler legde kort daarna de wedstrijd even stil, toen op de tribunes supporters met elkaar op de vuist gingen. Na een korte onderbreking speelde Feyenoord de wedstrijd zonder problemen uit.

Feyenoord-supporters die op het thuisvak van @WillemII zitten en juichen bij de 0-2... #wilfey #klappenvangen #feyenoord #hoolies pic.twitter.com/o6TekEbTVa

— Thom Schelstraete (@TSchelstraete) 2 oktober 2016

Feyenoord gaat de interlandperiode in als ongeslagen koploper van de eredivisie, met vijf punten voorsprong op Ajax en al zeven op PSV.