Feyenoord dankzij 'billengoal' Kramer ternauwernood door in beker (video)

Martijn Baars • 00:34, 23-09-2016 / Laatste Update: 06:47, 08-01-2024

Feyenoord heeft met de grootste moeite de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. 75 minuten lang bood FC Oss knap weerstand en had de Brabantse ploeg zelfs de kansen om te winnen. Maar na een opmerkelijke goal van Michiel Kramer was het verzet gebroken. In De Kuip werd het uiteindelijk 4-1.

Tom Boere had de held van de avond kunnen worden voor de bezoekers. Hij opende al na 3 minuten de score voor de Brabantse club, maar had in het vervolg van de wedstrijd zijn vizier niet op scherp staan. Vlak voor de 2-1 van Michiel Kramer, miste hij voor open doel. Maar ook daarvoor was de Osse spits niet scherp en miste hij kans op kans.

'Billengoal Kramer'

Aan de andere kant was Feyenoord wél scherp. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had de grootste moeite met Oss en creëerde ook bijna geen kansen. Met Kramer, als 1 van de 5 nieuwelingen in de basis, als gelukkigste man. Simon Gustafson schoot vanaf randje 16 op de billen van de boomlange spits, waardoor het schot van richting veranderde en in de goal viel: 2-1.

53 door smoki-bobi

Eerste goal Bilal

Nog in de eerste helft had Steven Berghuis de stand met een schot in de korte hoek op 1-1 gebracht. Maar na de goal van Kramer was het verzet definitief gebroken. Bilal Basaçikoglu maakte met zijn eerste treffer van het seizoen een einde aan de Osse hoop: 3-1. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd bepaalde invaller Nicolai Jorgensen de eindstand op 4-1.

Geen fans FC Oss

Voor FC Oss was de wedstrijd in De Kuip, in ieder geval voor de fans, de wedstrijd van het jaar. Maar juist die kleine 300 fans werden ongelofelijk hard teleurgesteld toen de bussen Rotterdam niet in bleken te mogen. Alle supporters die wel naar de voetbaltempel konden, besloten solidair te zijn met de 'slachtoffers' van het slechte busbeleid en om te keren.