Feyenoord-talent Touré legt Ajax over de knie in O17-klassieker

ProShots

admin • 16:20, 03-12-2016 / Laatste Update: 19:06, 12-12-2023

De eerste mini-klassieker van de zaterdag is geëindigd in een ruime overwinning voor Feyenoord. Supertalent Cheick Touré was in de Onder 17-clash met twee doelpunten erg belangrijk voor zijn ploeg.

Het elftal van trainer Cor Adriaanse zat al na 18 minuten op rozen. Touré had toen al twee keer toegeslagen: 0-2. Toch kwam de spanning nog wel even terug. Ajacied Farcas kopte namelijk een hoekschop van De la Vega binnen. Diezelfde De La Vega had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot de bal op de lat.

Feyenoord liep 20 minuten voor tijd wel uit op de aartsrivaal. Wouter Burger schoot de 3-1 tegen de touwen. 10 minuten voor tijd besliste Achraf El Bouchataoui het duel door uit een vrije trap de 4-1 binnen te werken. Ajax eindigde het duel met 9 man, doordat Botman en Aberkane rood kregen van scheidsrechter Langendoen.

De Onder 17 van Feyenoord gaat momenteel aan kop in de competitie.