'Jong' Ajax makkelijk langs Panathinaikos

admin • 21:51, 24-11-2016 / Laatste Update: 07:06, 08-01-2024

Spelers als Kasper Dolberg en Davy Klaassen zagen vanaf de reservebank hun teamgenoten donderdagavond winnen van Panathinaikos. De Grieken werden in de Amsterdam ArenA met 2-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Lasse Schöne en Kenny Tete.

Ajax was voorafgaand aan dit duel al zeker van Europese overwintering en dat was ook aan het spel in de beginfase af te lezen. Dat had wellicht wat te maken met de spelers die Ajax-trainer Peter Bosz het veld in stuurde. De trainer gaf mannen als Kasper Dolberg en Davy Klaassen rust. Zo kregen onder andere Donny van der Beek en Kenny Tete een kans om zich te laten zien.

Slordig

Dat lukte hen in de eerste helft nauwelijks. Ajax ging ten onder aan de eigen slordigheid: ballen werden te zacht ingespeeld, er werd niet bewogen en de opbouw was zo transparant als water. Panathinaikos kon zelf ook niet veel tegen dit geklungel inbrengen.

Verwend werden we pas halverwege het eerste bedrijf. Lasse Schöne mocht van grote afstand een vrije trap nemen. Hij poeierde, mede dankzij een vreemde curve in de bal, de 1-0 voorsprong op het scorebord.

Beloning

In de tweede helft zagen we een ander Ajax. De Amsterdammers drukten na de 1-0 al verder door en in de tweede helft kreeg dat een vervolg. Het was wachten op het 2e doelpunt: Amin Younes kwam een paar keer gevaarlijk door, maar kon zijn actie niet verzilveren met een doelpunt of een assist.

De man die dat wél kon, heette Kenny Tete. De geplaagde rechtsback bekroonde een goed optreden met een doelpunt, waar vooral het juichen boekdelen sprak over de situatie waar de jonge verdediger zich nu in bevindt.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 24 november 2016

Naast het doelpunt had de wedstrijd nog een mooi moment in zich voor Tete. De back mocht na de wissel van Lasse Schöne de aanvoerdersband overnemen. Ajax werd daarna nog een aantal keer gevaarlijk, mede door de inbreng van invallers Pelle Clement en Frenkie de Jong. Voor doelpunten konden zij echter ook niet zorgen. Zo won 'Jong' Ajax betrekkelijk makkelijk van Panathinaikos en kan het volgende speelronde als nummer 1 de groepsfase eindigen.