NEC blijft verbazen en laat ook Twente koud

admin • 21:22, 27-01-2016 / Laatste Update: 02:47, 08-01-2024

NEC staat stevig in de subtop van de eredivisie. De Nijmeegse club won woensdagavond op gelukkige wijze van FC Twente (2-0) en heeft daarmee in de competitie al 34 punten verzameld. Anthony Limbombe en Christian Santos maakten diep na rust, en tegen de verhouding in, het verschil. De feeststemming in De Goffert was er niet minder om.

NEC en FC Twente konden het publiek in De Goffert voor rust nauwelijks bekoren. De Nijmeegse ploeg had de nodige moeite met Twente, dat druk vooruit zette. De kansen waren daarmee schaars. Christian Santos, Janio Bikel, Wojciech Golla en Navarone Foor konden doelman Mick Marsman niet in verlegenheid brengen.

Daarentegen stichtte de club uit Enschede voor rust ook weinig gevaar. Nieuwkomer Zakaria El Azzouzi scoorde wel na een fout van Golla, maar stond daarbij in buitenspelpositie.

Na rust gaf Hakim Ziyech het eerste waarschuwingsschot van Twente. Maar doelman Brad Jones werd pas echt getest door Jerson Cabral. De keeper redde ternauwernood op de inzet na 50 minuten. Even later schoot Cabral nogmaals.

Jones

Voor NEC was dat het sein om meer energie te leveren. In de counter kreeg El Azzouzi vervolgens na 60 minuten evenwel een droomkans. De spits van Twente kon alleen op Jones af, maar de keeper toonde zijn klasse en keerde de schuiver.

NEC schrok, trok zich terug en kwam daarna aanvallend nog nauwelijks in het stuk voor. De treffer van Limbombe, na 75 minuten, was zodoende volledig tegen de verhouding in. De Belg ontsnapte aan de aandacht van de Twentse verdediging en scoorde na een schitterende pass van Foor met een lob de 1-0.

Twente kreeg daarna nog twee kansen, maar NEC scoorde in de counter de 2-0. Christian Santos, nog nauwelijks in het spel voorgekomen, demarreerde na 87 minuten en schoof de bal voorbij keeper Marsman.