Oefenwedstrijden: Feyenoord wint van Valencia, PEC kansloos onderuit tegen Southampton

Brian Vesseur • 00:03, 24-07-2016 / Laatste Update: 11:09, 12-12-2023

In de voorbereiding worden weer volop oefenwedstrijden gespeeld. Zo speelde Vitesse vandaag tegen FC Porto, AZ tegen Hertha BSC en FC Twente tegen Al-Taawoun. Later deze zaterdag komen bijvoorbeeld Heerenveen, PEC en Feyenoord ook nog in actie.

Vitesse verliest in slotminuten van FC Porto

Voor de FOX Sports Cup heeft Vitesse met 2-1 verloren van FC Porto. Met de beoogde basisopstelling trad het team van Henk Fraser aan tegen de Portugezen. Na 15 minuten was het al raak voor de Arnhemmers: Lewis Baker wist Iker Casillas te verschalken.

Jesus Corona, oud-speler van FC Twente, bracht Porto 10 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Vlak voor tijd maakte Maikel van der Werff nog een handsbal in de zestien, waarop André Silva de stand kantelde: 1-2.

AZ wint door Weghorst van Hertha BSC

In eigen stadion heeft AZ zaterdag met 3-0 van Hertha BSC gewonnen. De Duitse club was niet opgewassen tegen AZ-aanwinst Wout Weghorst, die 2 keer scoorde. De spits, die deze zomer werd overgenomen van Heracles Almelo, zag Markus Henriksen tussendoor ook nog een doelpunt maken.

FC Twente speelt gelijk tegen Al-Taawoun

Het Saoedische Al-Taawoun is op bezoek in Nederland en wist zaterdag een puntje te pakken tegen FC Twente. De Tukkers speelden 3-3 in hun vijfde oefenwedstrijd. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Fredrik Jensen, Jari Oosterwijk en Hakim Ziyech.

PSV speelt gelijk tegen Moeskroen

De talenten van PSV hebben gelijkgespeeld tegen het Belgische Royal Excel Moeskroen. Zonder spelers als Luuk de Jong, Hector Moreno en Andres Guardado zagen de Eindhovenaren zichzelf in de tweede helft op achterstand komen. Rai Vloet zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker: 1-1. Lees hier het volledige verslag van de oefenwedstrijd.

Heracles deelt de punten met Cordoba

Heracles speelde gelijk tegen Cordoba in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Hierna volgen de Europa League-voorronden. Check hier het verslag.

NEC wéér met flinke cijfers onderuit

In Nijmegen zullen ze nog niet enorm veel vertrouwen hebben in Peter Hyballa. De Duitse coach zag zijn ploeg weer onderuit gaan, ditmaal tegen Zulte Waregem: 5-1. Dario Dumic bracht NEC nog wel op voorsprong, maar het mocht niet baten. Check hier het verslag.

Eerder werd er al van Hannover 96 (5-2) en Achilles'29 (5-1) verloren.

Willem II speelt 1-1 tegen KAA Gent

KAA Gent won deze zomer nog van Ajax, maar wist zaterdag niet te winnen van Willem II. De Tilburgers kwamen nog wel op achterstand, maar Erik Falkenburg trok de stand weer gelijk.

Sparta deelt de punten met Augsburg

Het gepromoveerde Sparta Rotterdam heeft 0-0 gespeeld tegen FC Augsburg. Een prima resultaat voor de Rotterdammers, want de Duitse club eindigde afgelopen seizoen 12e in de Bundesliga.

PEC Zwolle wordt koud gemaakt door Southampton

Southampton heeft - nadat Panathinaikos hetzelfde presteerde - met 4-0 gewonnen van PEC Zwolle. De Engelse subtopper trad aan met Virgil van Dijk en Jordy Clasie. Charlie Austin schoot de Premier League-club op voorsprong, Nathan Redmond maakte er voor rust nog 2-0 en 3-0 van. Vlak voor tijd besliste Pierre-Emile Holbjerg: 4-0.

Feyenoord wint van Valencia

In een volle Kuip heeft Feyenoord met 2-1 van Valencia gewonnen. De Rotterdammers kwamen via Nicolai Jörgensen op voorsprong, maar de Spanjaarden kwamen via een heerlijke vrije trap van Alvaro Medran weer op gelijke hoogte. Eric Botteghin besliste de wedstrijd door in de laatste minuut een corner binnen te koppen: 2-1. Lees hier het hele verslag.