Oranje leeuwinnen komen doelpunt tekort voor Rio

admin • 22:25, 09-03-2016 / Laatste Update: 08:52, 07-01-2024

De Nederlandse voetbalsters hebben naast een ticket voor de Olympische Spelen gegrepen. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kwam woensdag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Zweden niet verder dan 1-1. Daardoor gaat Zweden als winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi (7 punten) naar Rio de Janeiro.

Oranje moest na de winst op Zwitserland (4-3) en de nederlaag tegen Noorwegen (1-4) winnen van het nog ongeslagen Zweden om het laatste olympische ticket te bemachtigen. Vivianne Miedema zette de voetbalsters al na vijf minuten op voorsprong, maar op slag van rust kwam Zweden via Olivia Schough langszij na een blunder achterin bij Oranje. De noodzakelijke tweede treffer, die genoeg was geweest om Rio te halen, bleef in het verloop van de wedstrijd echter uit voor de ploeg van Van der Laan.