Stuivertje wisselen in de Jupiler League: VVV koploper na gelijkspel MVV (video)

admin • 22:51, 28-11-2016 / Laatste Update: 13:55, 12-12-2023

Het is ontiegelijk spannend in de Jupiler League. Na bijna elke speelronde verliest de koploper weer punten en mag een nieuwe club zich voor even de beste van de eerste divisie noemen. Zo ook na speelronde 16. MVV Maastricht kwam in het uitduel bij FC Emmen niet verder dan 0-0, terwijl VVV-Venlo in eigen huis RKC Waalwijk afdroog (4-0), waardoor de Venloënaren de koppositie overnamen van de Zuid-Limburgers. Jong Ajax staat plots 3e, de beloften van PSV zakken naar de 5e plaats.

VVV-Venlo was op schot in het thuisduel met RKC Waalwijk: 4-0. Danny Post opende na ruim een kwartier spelen de score, maar echt los kwamen de Venloënaren niet na zijn doelpunt. Pas in de tweede helft nam VVV echt afstand van de Waalwijkers. Ralf Seuntjes, Vito van Crooy en Jonathan Opoku deden RKC na rust meer pijn.

MVV Maastricht mocht van geluk spreken dat het 'slechts' 0-0 bleef in Emmen. De thuisploeg was namelijk veel gevaarlijker dan de onttroonde koploper. Emmen werd zelfs nog genaaid, toen scheidsrechter Christiaan Bax een strafschop over het hoofd zag toen doelman Bo Geens Cas Peters op schandalige wijze van achter onderuit haalde. Na rust was Emmen binnen een minuut 3 keer dichtbij de openingstreffer, maar het vizier stond niet op scherp.

De beloften van Ajax hadden het moeilijk in het uitduel bij FC Dordrecht. Toch werd er een een zakelijke 0-2 zege geboekt. Abdelhak Nouri haalde vlak voor rust van een meter of 18 verwoestend uit.

Abdelhak Nouri schiet vanaf achttien meter raak 🙌 #dorjaj #jupilerleague @afcajax https://t.co/D7GOx5YvjB https://t.co/a7elpwlQMG

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 28 november 2016

In de tweede helft besliste Pelle Clement het duel in Dordrecht. Anwar El Ghazi mocht, in tegenstelling tot eerdere berichten, 'gewoon' invallen bij de beloften van de Amsterdammers.

Ploeg in vorm, Almere City, heeft op bezoek bij Jong FC Utrecht niet weten te winnen. In de Galgenwaard bleef de nummer 4 van de Jupiler League steken op 1-1. De Utrechtse beloften kwamen brutaal aan de leiding na een droge knal van Gyrano Kerk.

Gyrano Kerk zet Jong FC Utrecht op formidabele wijze op voorsprong. #jutalm #jupilerleague https://t.co/D7GOx5GUs3 pic.twitter.com/bEeZLQCQpF

Rick ten Voorde stelde namens de bezoekers orde op zaken, maar de verrassing van de Jupiler League verspeelde desondanks 2 dure punten in Utrecht.

Het mooiste duel van de maandagavond viel te beleven op De Herdgang, waar Jong PSV en FC Oss elkaar troffen. Het werd verrassend genoeg 2-4 voor de Osschenaren. Jordy de Wijs bracht de Eindhovenaren na een half uurtje op voorsprong, nadat op onverklaarbare wijze een doelpunt van Osschenaar Fatih Kamachi werd afgekeurd. Tom Broere zette Oss echter nog voor rust naar PSV. Het was alweer de 16e goal van de topscorer uit de Jupiler League. Na rust breidde Oss via een goal van Justin Mathieu, een eigen doelpunt van De Wijs en een treffer van Jorzolino Falkenstein de score uit. Tussendoor scoorde Simon Poulsen namens de Eindhovenaren. Het was zijn eerste goal in het shirt van PSV.

Simon Poulsen maakt zijn eerste goal in dienst van de Eindhovenaren. #jpsoss #jupilerleague https://t.co/dyHbhaAXR6 pic.twitter.com/HPtUTM6hA0

NAC en Helmond Sport hielden elkaar in het Rath Verlegh Stadion in evenwicht: 0-0. Er waren weinig hoogtepunten te beleven in het Avondje NAC. De ploeg van Marinus Dijkhuizen stelt teleur dit seizoen met een huidige 11e plaats flink teleur.

Ook het duel tussen De Graafschap en FC Volendam leverde geen winnaar op. Rihairo Meulens dacht in de 84e minuut de bezoekers uit het Palingdorp de winst te bezorgen, maar 2 minuten later maakte Piotr Parzyszek met een frommelgoal voor De Graafschap gelijk. De Doetinchemers kunnen geen potten breken in de Jupiler League en staan op een zeer teleurstellende 16e plaats.

Cambuur Leeuwarden wist op bezoek bij Telstar wel te winnen. In Velsen werd het 0-3 voor de Friezen. Na de goal van Jamiro Gregory Monteiro Alvangera, voltooiden Martijn Barto en Sander van de Streek de zege.

Het duel tussen Fortuna Sittard en FC Eindhoven leverde geen winnaar op. Het werd in Limburg 1-1. Fortuna kwam op fraaie wijze op voorsprong. Invaller Junior Torunarigha verschalkte Eindhoven-doelman Ruud Swinkels met een omhaal. In de 94e (!) minuut bezorgde Dario van den Buijs voor een gestolen Eindhovense punt.

Hoewel hekkensluiter Achilles'29 brutaal de leiding nam in Den Bosch, verloren de Groesbekenaren het duel in De Vliert binnen 4 minuten. Rick Hemmink dacht voor rust een stunt in te zetten voor Achilles, maar in de tweede helft stelden Jort van der Sande en doelpuntenkanon Arda Havar orde op zaken: 2-1.