Aké matchwinner voor Bournemouth na krankzinnige comeback

ProShots

admin • 17:38, 04-12-2016 / Laatste Update: 21:37, 12-12-2023

Liverpool heeft heel duur puntverlies geleden op bezoek bij Bournemouth. In een krankzinnige wedstrijd gaf de ploeg van Jurgen Klopp gaf een 3-1 voorsprong uit handen en ging het onderuit.

Aanvankelijk leek er niet zoveel aan de hand bij Liverpool. De Reds leken in de eerste helft al op rozen te zitten. Sadio Man en Divock Origi schoten hun team al binnen 22 minuten op 0-2. Na rust kwam Bournemouth nog wel terug dankzij een benutte penalty van Wilson. Emre Can schoot vlak daarna de 1-3 tegen de touwen en de wedstrijd leek gespeeld.

Nathan Aké

Bournemouth ging er in het laatste kwartier nog even tegenaan. Dat leverde ook verrassend genoeg nog wat op. Ryan Fraser en Steve Cook brachten The Cherries op gelijke hoogte. Dat was al een hele stunt, maar het werd nog gekker. Uitgerekend Nathan Aké, die mee naar voren ging, schoot zijn ploeg naar de overwinning. De verdediger liep goed door op doelman Karius, die de bal losliet. Daardoor kreeg hij de bal voor zijn voeten en bracht hij zijn club de overwinning.

Liverpool kan zichzelf wel voor de kop slaan, want drie doelpunten weggeven mag eigenlijk niet gebeuren. Het gebeurde toch en daardoor blijft de club op de derde plaats hangen. Bournemouth klimt door de zege naar de 10e positie.