Anmar Almubaraki: ‘Ik ben niet zielig, maar kreeg geen geld’

15 maart 2016

Christian van der Meij
Voormalig Heracles en FC Twente-speler waarschuwt voetballers

FC Twente kan zich verheugen in het gezelschap van oud-gediende Anmar Almubaraki. De 25-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij de Enschedeërs, verkaste naar Heracles en ging via Telstar naar Denizispor in Turkije. Daar brak de pleuris uit, waarop de Irakees weer terugkeerde naar Nederland.

"Ik heb een maand of zeven in Turkije gezeten en ik heb alleen maar mijn tekengeld en het salaris voor de eerste twee maanden ontvangen", vertelt hij dinsdag, "Niemand hoeft trouwens medelijden met me te hebben, want voor dat geld moet je in Nederland vijf of zes jaar voetballen. Maar het gaat me om gerechtigheid. Als ik goed speel moet ik worden beloond, als ik slecht speel mag de trainer me straffen. In Turkije ben ik niet eerlijk behandeld."

Waarschuwing
Almubaraki laat het er niet bij zitten. "Ik heb de zaak aangekaart bij de FIFA en de wereldvoetbalbond heeft me ook in het gelijk gesteld. Ik krijg nog achttien maanden geld van de club en de deadline van de FIFA nadert. Mijn verhaal is ook een waarschuwing voor voetballers als ze naar het buitenland gaan. Laat je contract goed bekijken door een advocaat en ga niet te snel akkoord. Dat heb ik gedaan en daarom sta ik nu sterk."