Atletico eerste Champions League-finalist na heuse thriller

Proshots

admin • 00:38, 04-05-2016 / Laatste Update: 18:13, 05-01-2024

Atlético is erin geslaagd om de finale van de Champions League te bereiken. In München wist de Madrileense formatie van Diego Simeone in een heuse thriller niet te winnen van Bayern München, maar toch was de 1-0 winst van vorige week voldoende op de 2-1 nederlaag goed te maken.

Het was goed te zien dat Bayern München een achterstand moest goedmaken, want de Duitsers begonnen vol op de aanval aan de wedstrijd. Trainer Josep Guardiola wilde koste wat het kost voorkomen dat hij voor het derde jaar op rij zou worden uitgeschakeld door een Spaanse club in de halve finale van het miljoenenbal.

1-0

Na een half uur was het dus niet zo vreemd dat hij lekker stond te juichen na de 1-0 van Xabi Alonso. De Spaanse middenvelder zette Bayern door een vrije trap op die broodnodige voorsprong.

Bijna Müller

Vijf minuten later viel er bijna weer wat te juichen in de Allianz Arena toen Bayern een penalty meekreeg, maar Jan Oblak wist de inzet van Thomas Müller te keren. Dolgraag wilde de thuisclub de marge nog voor rust op twee zien te krijgen, maar dat lukte niet.

Griezmann

Na de pauze was het Atlético die de touwtjes in handen nam en de stand weer gelijk trok. Bayern-verdediger David Alaba miste een pass volkomen en de bal kwam zonder problemen bij Antoine Griezmann, die misschien wel buitenspel stond maar tegenover Manuel Neuer niet faalde: 1-1.

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) May 3, 2016

Koppers

Beide teams gingen vervolgens nog op zoek naar een goal en deze viel er ook, in de 74ste minuut. Een voorzet van Franck Ribéry kwam bij de kleine Arturo Vidal, die hem knap wist door te koppen op Robert Lewandowski. De Poolse spits torende boven zijn man uit en knikte met zijn hoofd de bal binnen.

Oblak

Atletico ging vervolgens vol in de verdediging, waar Bayern met man en macht naar het doel van de bezoekers op zoek ging. De kansen waren er zeker, maar de goals niet, mede door doelman Oblak.

Onterechte penalty

De Spaanse club kreeg tien minuten voor tijd een cadeautje van de scheids. Fernando Torres werd buiten het strafschopgebied neergehaald, maar de scheids legde hem op de stip. De spits wilde het buitenkansje zelf verzilveren en kon de wedstrijd beslissen, maar door een reddende Neuer ging dit feestje niet door.

Finale

Na het laatste fluitsignaal stond er dus een 2-1 stand op het bord en dat was voor Atletico genoeg om feest te vieren. Doordat de ploeg van Simeone vorige week thuis met 1-0 won van Bayern, is het verzekerd van een plekje in de finale van het miljoenenbal.