Barcelona kroont zich tot kampioen Primera División na hattrick Suárez

admin • 20:47, 14-05-2016 / Laatste Update: 23:18, 12-12-2023

FC Barcelona heeft zich zaterdag tot kampioen van de Primera División gekroond. De ploeg van trainer Luis Enrique deed wat het moest doen en dat was winnen van Granada om Real Madrid voor te blijven. Het werd 0-3 door drie doelpunten van Luis Suárez. Real Madrid won ook met 0-2 bij Deportivo, maar dat was dus niet genoeg voor de mannen van Zinedine Zidane.

Barcelona liet vanaf minuut 1 zien dat het maar één doel voor ogen had vandaag: de titel pakken. In de eerste minuten kreeg het al kansen, maar pas in de 21e minuut schoot wie anders dan Luis Suárez de Catalanen op een 0-1 voorsprong. Na de openingstreffer bleef Barça de sterkere ploeg en verdubbelde het de score vlak voor rust. Wederom was het Suárez die de bal tegen de touwen schoot.

Drie keer Suárez

In de 61e minuut had Granada de spanning terug kunnen brengen, maar Ter Stegen redde uiterst knap op een schot van Fran Rico. Het restant van de wedstrijd leverde nog weinig hoogtepunten op. Tot plots Suárez in de 89e minuut zijn derde van de dag in het netje legde.

Door de 0-3 zege bij Granada is Barça voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis kampioen geworden van de Primera División.